Yleinen

Maailma ei voi olla oikea?

17.07.2017, oiliharjula1952

Pohjoisesta kun lähtee etelämmäs, Suomessa tai ulkomaille, voi todeta, että hyvin väljästi sitä asustaa kun asustaa mm. Kemijärvellä, sillä ihmisiä on pilvin pimein enemmän jo alkaen vaikkapa Keski-Suomesta katsottuna. Ja sit kun pysähtyy tänne Etelä-Suomeen, onkin jo täydellinen muutos sillä esim. pääkaupunkiseudulla asustaa enemmmänkin Suomen ulkopuoleltakin tulleita ihmisiä, ja näkyvästi. Ja jotkut ihmiset; hyvin monet näköjään, ovat väkeä joiden tehtävänä on olla jossakin kadulla, keskuksissa missä vaan, ja he pyytävät rahaa. Joissakin ravintoloissa myös muutamat ihmiset, kuin siis henkiökunta, korjaa pöydät pulloista kun niistä saa myös rahaa. Hyvinvointi voi olla olemassa, mutta myös vilkkaassa keskuksessa voi nähdä vanhuksen joka kulkee roskapöntöltä toiselle, ja löytää mitä löytää; usein juuri pulloja joista siis saa rahaa. Mutta eihän kenekään pitäisi noin tehdä sillä maailma on tehty kaikille hyväksi helpoksi?

Voiko maailma olla siis aivan oikein? Pyörivätkö rattaat oikein päin sillä ainakin minusta tuntuu että ellei pyöri niiin sehän tuottaa juuri tuota? Kutsun rahan pyytämistä kadulla ja pullojen roskapöntöistä hakemista hyvin epähyvinvoinniksi. Jos rattaat pyörisivät oikein ei tuollaisia ilmiöitä olisi?

Voi olla että itsekin voin joskus joutua samaan tilanteeseen, keräämään pulloja, tonkimaan roskiksia, mutta herra varjele, en haluasi niin tehdä. Mutta miten voin estää jos todellakaan ei olisi muuta mahdollisuutta selviämiseen?

Maailma ei siis ole oikea, se ei toimi oikein; miten se toimisi?

Mutta haitarin katusoittajalle heitän mielelläni lantin pari; niin ilo kuunnella soittoa.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *